Trpezarija

Trpezarija treba da bude tiha, topla i jednostavna. Veselo mesto, prostorija za ručavanje, gde svi mogu da se opuste, uživaju u hrani i lagano je vare i da uživaju u konverzaciji.

U trpezariji glavni akcinat je na hrani a okruženje igra pomoćnu ulogu. Hrana koju unosimo ima uticaj na naše zdravlje. Različite namernice imaju sopstveni tok energije. Kada jedemo mi unosimo Či (Chi) energiju hrane koja utiče na naše zdravlje. Zato je veoma važno da energija u trpezariji bude povoljna. Mnogo je zdravije jesti sedeći nego u hodu. Opustite se i sedite da jedete. Nemojte biti napeti i užurbani. Pogodno je da razgovor za stolom bude prijatan i pozitivan.

Sto u trpezariji se treba nalaziti u središtu. Oko njega se ređaju stolice.

Sto treba da bude okrugli za velika srećna okupljanja. Pravougani stolovi su manje prijateljski. Oni su hijerarhijski.

Mnogo je povoljniji paran broj stolica.

Mesto trpezarije je pored kuhinje, kako se domaćica ne bi zamarala.

Ne ni previše dekorisanja, ne ni previše prozora. Ulepšati je sa slikama mrtve prirode, naslikanim voćem i povrćem.

Veliko ogledalo postaviti tako da umnožava hranu na stolu.

Najbitnije je da bude čista i laka za održavanje.