Žuta boja

Žuta boja je boja kestena, meda, braon i sve nijanse zemlje.

Žuta boja je boja inspiracije i mišljenja. Unosi energiju u osećaj realnosti i podseća nas na naša htenja. Žuta boja nas smiruje. Ona nas hrani ali i povećava našu glad.

Žuta zrači. I ona pored sebe ne dopušta da išta drugo zrači. To je boja komunikacije, tamo gde je žuto teku informacije. Žuta je u reklamama. Ona se obraća klijentu, ali nije tako agresivna kao crvena.

Žuta boja privlači pažnju i sa njom ste uvek sigurni da će naći svoj put. Ima svoj sjaj i donosi svetlost u noći.

Podseća nas da možemo biti ljubomorni. Ali žuta boja je boja upozorenja. Veliki broj otrovnih biljaka je žuto.

Žuta boja je dobra za prostor koji nema dovoljno svetlosti. To je boja intelekta i autoriteta.

Žuta boja donosi jasnoću i zato bi u kancelarijama trebalo da postoji nešto žuto. Žuto je život. Žuto je brzo kao svetlost.

Žuta je i varljiva, ako se doda i samo malo neke druge boje žuta menja karakter. Ako malo duže posmatrate limun žutu boju, boli. Postoji jedna grozna žuta boja trulež, propadanje. Da se ovakva žuta ne bi pojavila treba koristiti žutu samo tamo gde se ne može zaprljati.

Žuta boja donosi bogatstvo i unosi sreću. Pokazuje i zrelost (starost). Ona je i kreativna, donosi obilje ideja. Za one koji su često psihički napeti odgovara žuta boja, jer opušta i daje optimizam.

Ako želite prijatnu atmosferu unesite žutu. Idealna je za dnevnu sobu i trpezariju jer se tu gaji komunikacija. Ona pročišćava, pa se može naći u kupatilima (žuti peškiri).

Žute biljke su poznate po svojim lekovitim dejstvima – maslačak, neven, kurkuma. Žuto voće je ananas, banana, kruška, grejpfrut. A povrće kukuruz, paprika, tikva.
Feng Shui